Felvételizőknek

 

 

A mentőtiszt képzést azok számára ajánljuk, akik az átlagostól erősebb késztetést éreznek bajbajutott embertársuk megsegí-tésére. Megfelelő empátiás képességgel rendelkeznek, mely elengedhetetlen a mentőtiszti munkához. A gyors döntés képessége, az egyéni döntések felelősségének vállalása, a gyors helyzet-felismerés alapfeltétele a mentőtiszti hivatásnak. A képzés és a későbbi önálló munkavégzés során nagyfokú munkabírásra, kitartásra van szükség. A mentőtiszti munka számtalan szépsége mellett gyakran tragédiákkal is szembesül a mentőtiszt, így aki ezt a hivatást választja, megfelelő kudarctűrő képességgel kell rendelkeznie. Ha ezeket a kihívásokat vállalja, más területen elképzelhetetlen, változatos és sikerekben gazdag pályát választ. 

 

Képzési cél

A mentőtiszt képzés célja olyan oxyologiai (sürgősségi orvostani) ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik az egységes és folyamatként tekinthető sürgősségi ellátórendszer nélkülözhetetlen szakemberei. A megoldandó feladatok összetettségéből adódik, hogy elkészítjük a hallgatókat mind a diagnosztikus, mind a terápiás gyakorlatban a szintetikus klinikai gondolkodásra. A végzett mentőtisztnek képesnek kell lennie sürgősségi körülmények között szükségessé váló egyes (meghatározott) orvosi beavatkozások szakszerű és biztonságos elvégzésre. Napjainkban a mentőtisztek nemcsak a mentőszolgálatok mentőautóin dolgozhatnak. Egyre több kórházban sürgősségi osztályon, intenzív osztályon, traumatológiai osztályon, illetve a honvédség, rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem is alkalmaz az elsajátított kompetenciákkal mentőtiszteket. A mentőtisztnek feladata ellátó teamek irányítása, alap- és középfokú egészségügyi végzettségű egészségügyi szakemberek képzése, továbbképzése, így ezen feladatok tudományos igényű kivitelezésére is képzésben részesül. A BSc képzés további célja, hogy felkészítse a hallgatókat az MSc fokozat megszerzését célzó képzésbe való belépésre, illetve ezt követően a PhD fokozat megszerzésére.

 

Jelentkezés
A jelentkezés feltételeiről és módjáról a minden évben megjelenő Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató, valamint az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapja (www.felvi.hu) ad tájékoztatást. 

 

 

VIDEÓ

 

Tovább a Mentőtiszt szakirány oldalára!
 

 

 

Frissítés dátuma: 2021.02.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.