Tehetséggondozó gyermekvédelem

2019. június 04. - 12:45

A nevelőszülői hálózatban élő tehetséges gyerekek felkutatását és segítését célzó projekt megvalósításában vett részt együttműködő partnerként a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Önkéntes mentorként a kar 43 hallgatója járul hozzá a gyerekek fejlesztéséhez.

- Az Egészségügyi Kar képzési profiljában olyan szakok szerepelnek, amelyekre jelentkező fiatalok a segítségnyújtást, a támogatást tekintik életcéljuknak. Egészségügyi és szociális képzéseink valamint tanárszakunk olyan ismereteket nyújt, amely ezt az elhivatottságot tudással kiegészítve alkalmassá teszi hallgatóinkat a valós élethelyzetekben való együttműködésre – fogalmazott Móré Mariann dékán kedden, a „Talentum - Tehetséggondozó gyermekvédelem” elnevezésű projekt záró konferenciáján, a Debreceni Egyetem nyíregyházi campusán.
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat programjában a nevelőszülői családokban nevelkedő tehetséges gyerekek számára alakítanak ki mentori rendszer. Az önkéntes mentorokat az Egészségügyi Kar hallgatói közül választották ki, az intézmény javaslata alapján.
A projektben résztvevő 43 diák – amolyan „e-mentorkén” – az interneten keresztül, távoktatás formájában, egyéni fejlesztési terv alapján vesznek részt a nevelőszülőknél élő gyermekek tehetségfejlesztésében.
Móré Mariann a június 4-én rendezett konferenciáján hangsúlyozta: az esemény szakmai programja azt bizonyítja, hogy a projektben részt vevő valamennyi szereplő kiemelten fontosnak tartja, hogy a nevelőszülőknél elhelyezett gyerekek számára is nyíljon meg az út tehetségük kibontakozásához.
Sajtóiroda-MM

 

 

 

 

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.