"Hallgatók mentális egészsége és egészségmagatartása" kutatás

A Mentálhigiénés Iroda alapvető prioritásának tartja a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanuló hallgatók mentális állapotának felmérését és az esetleges pszichés problémák beazonosítását. Ennek első lépéseként az Iroda munkatársai 2017 őszén kidolgoztak egy kutatási tervet és 2018 márciusában összeállítottak egy kérdőívet. A kérdőívet a 2017/2018-as tanév II. félévében az Iroda munkatársai az Egészségügyi Karon 583 hallgatóval felvették. Az eredmények feldolgozása után azon hallgatók, akik a kérdőív végén megadtak egy jelszót, visszajelzést kapnak mentális állapotukról, és ha szükséges, egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy mit tegyenek, kihez forduljanak segítségért.
2018 tavaszán a Mentálhigiénés Iroda felajánlotta a kutatásban való együttműködés lehetőségét a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának és az Ungvári Nemzeti Egyetemnek. Az Iroda munkatársai által kidolgozott kérdőívet ezen a két helyszínen a 2018-s év során a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán 206 és az Ungvári Nemzeti Egyetemen 93 hallgató töltötte ki. 

 

Jelenleg az adatok statisztikai elemzése, és konferencia előadásokon való bemutatásuk előkészítése történik. 

 

Konferencia előadások absztraktjai

 

Frissítés dátuma: 2019.04.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.