Tájékoztatás a nyelvvizsga hiánya miatt korábban ki nem állított oklevelek kiadásával kapcsolatban

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet 6. §-a szerint:

"Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól."

 

A rendelettel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást teszi közzé a Debreceni Egyetem:

A nyelvvizsga hiánya miatt korábban ki nem állított oklevelek kiadásával kapcsolatos eljárásrend és technikai feltételrendszer kialakítása a Debreceni Egyetemen folyamatban van. Annak érdekében, hogy a közokiratok szabályszerűen kiállítva és hibátlan tartalommal kerüljenek egykori hallgatóink birtokába, az adatok ellenőrzése és az esetlegesen hiányzó vagy megváltozott adatok bekérése és rögzítése az elektronikus tanulmányi rendszerben kötelező, ennek a tevékenységnek az optimális, a hallgatók számára lehetőleg minél kisebb teherrel járó megvalósításán dolgozunk.

Az oklevélkiállítás és átadás folyamatát úgy kell megszervezni, hogy az a járványhelyzetben is garantálja az átadásban érintett egykori hallgatók és az egyetem munkatársai egészségének megőrzését.

Az oklevelek kiállításának és átadásának feltételeiről, körülményeiről az egyetem/kar honlapján keresztül, valamint az egyetem nyilvántartásaiban kezelt elektronikus címen tájékoztatjuk egykori hallgatóinkat."

Frissítés dátuma: 2020.04.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.