Társadalomtudományi és Szociális Munka Tanszék

A tanszék oktatási profilja biztos szemléleti alapokat, szerteágazó szakmai ismereteket és integrált tudást nyújt a szociális munka elmélete és gyakorlata, a szociálpolitika, a szociológia, a jog, a közgazdaságtan és a kutatásmódszertan területén. 

A képzések során figyelmet fordítunk arra, hogy a hallgatók elsajátítsák mindazokat az ismereteket, amelyek szükségesek a szociális munka gyakorlásához, illetve a szociális munka, mint tudományág műveléséhez.

A társadalomtudományi ismeretköröket a tanszék munkatársai a kar alapképzéseiben és mesterszakjain oktatják, valamint közreműködnek a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola egyes programjainak oktatásában is.

A tanszék feladatának tekinti a folyamatos képzésfejlesztést, alkalmazott kutatások megvalósítását és publikációk készítését.

 

mb. Tanszékvezető:

 

Tagjai:

 

További oktatóink és külső munkatársaink

  • A szakmai gyakorlat oktatását terepgyakorlat-vezetők végzik a külső gyakorlati intézményekben. A tanszék 70 külső gyakorlati intézménnyel van kapcsolatban, és 110 terepgyakorlat-vezetővel dolgozik a kar szociális képzéseiben.

 

 

Frissítés dátuma: 2022.04.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.