Erasmus+ Online konferencia

Az ápolási készségek újradefiniálása a
robotizáció
és mesterséges intelligencia térnyerésével

 

Erasmus +
Online konferencia

 

 

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar  Ápolástudományi Tanszék

 

M E G H Í V Ó

 

V É G L E G E S   P R O G R A M

 

VIRTUAL MEETING ROOM

 

Háttér:

Az Európai Unió is felismerte a robotizáció növekvő súlyát az egészségügyben. Példát véve fejlett robotikai kompetenciákat birtokló országoktól, az EU 2 évvel ezelőtt életre hívta az ápolás és mesterséges intelligencia projektet. 

A DEEK Ápolástudományi Tanszéke konzorciumi tagként részt vesz egy 2018-ban nyertes Erasmus+ Projektben. A projekt címe: „Redifining nursing skills for AI and robitisation in nursing care”. A többi intézményi partner: University of Heidelberg, University of Amsterdam, Technische Informationsbibliothek (TIB) Hannover, Frenetti B.V. 

A projekt célja, hogy egy olyan eredmény és eszköz szülessen, amely lehetőséget ad az ápolók számára a jövőbeni szükséges kompetenciák megnevezésére, amelyek segítik az alkalmazkodást a korszerű technológiai megoldásokat és a mesterséges intelligencia a szakmába kerülését. Az eredményes beépülés érdekében a cél az, hogy mind a képző intézmények, mind az egészségügyi intézmények használni tudják majd képzések fejlesztéséhez ezeket az  új lehetőségeket és eszközöket. Közös kutatómunka keretében vizsgálták a gyorsan változó egészségügyi rendszereket, a digitalizációt, az e-health és a robotizáció hatását az ápolói munkát érintő területeken. A kutatócsoport elemezte a jövőben szükséges készségeket, képességeket és kompetenciákat, melyekre az egészségügyi dolgozóknak, elsősorban az ápolóknak szüksége lesz. Ez a lehetőség is erősíti közös fejlesztések kidolgozását, illetve a további cégekkel való együttműködést egy adott technológai fejlesztés kidolgozására.

A projekt újabb mérföldköve a hazai online konferencia most a Debreceni Egyetem közreműködésével valósul meg, ahol bemutatásra kerülnek a projekt részletei.

Várunk minden érdeklődőt az izgalmas és jövőt előre vetítő előadásokra eset bemutatásokra és fórumokra!

Üdvözlettel,

A szervezők

 

 

 

 

 

Frissítés dátuma: 2021.06.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.