Kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterszak

 

BEMUTATKOZÓ VIDEÓ

 

Szaki Információk

  • 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.
  • Tel: (42)404-411
  • Mesterszak felelőse:

    • Ujváriné Dr. Siket Adrienn főiskolai docens

 

Kiterjesztett hatáskörű ápoló

 

A képzés célja

Ápoló egészségtudományi szakemberek képzése, akik speciális, szakértői tudásuk birtokában komplex döntési képességekkel és bővebb kompetenciakörrel rendelkeznek a klinikai gyakorlatban. Rendelkeznek azokkal az élettudományi, egészségtudományi, ápolástudományi, táplálkozástudományi, fizioterápia, orvostudományi, társadalomtudományi ismeretekkel, különös tekintettel a klinikai, diagnosztikai, terápiás és szakápolástani ismeretekre, melyek birtokában képesek a betegellátásban komplex, kiterjesztett hatáskörrel járó önálló munkavégzésre, specializációjának megfelelően a kritikus gondolkodásra, a megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására.
Ajánljuk a képzést: Az egészségtudományi képzési területen szerzett főiskolai/BSc ápoló és mentőtiszt oklevéllel rendelkező egészségügyi szakembereknek, akik hivatásukat magas szinten művelni, azt tovább fejleszteni kívánják.
Elhivatottságot éreznek az ápolás iránt, és a megszerzett képességeke, kiterjesztett hatáskörüket a gyakorlatban alkalmazni kívánják, kórházakban, rendelőintézetekben, illetve az alapellátás területén.

 

Szakmai kompetenciák

  •  „Képes az egészséget károsító tényezőket felismerni, az élettani és kóros működések egymástól való elkülönítésére, kompetencia szintjének megfelelő lépéseket vagy javaslatot tenni a megoldásra.
  • Képes önállóan akut és krónikus megbetegedésekben szenvedők ellátása során egyes gyógyszerek elrendelésére és egyes gyógyászati segédeszközök elrendelésére és felírására.
  • A diagnózisalkotás során képes alkalmazni a fizikális betegvizsgálat elemeit és képes a vizsgálati eredményeket megfelelően értékelni, a prioritásokat meghatározni és azt szakmai és nem szakmai környezetben egyaránt kommunikálni.
  • Képes komplex klinikai vizsgálatok megtervezésére és lebonyolítására, valamint a bizonyítékok integrálására a gyakorlatba.”
  • Képes önállóan akut és krónikus megbetegedésekben szenvedők ellátása során egyes gyógyszerek elrendelésére és egyes gyógyászati segédeszközök elrendelésére és felírására.

 

Jelentkezés feltétele:

BSc ápoló végzettség.
(Megjegyzés: sürgősségi szakápoló specializáció választása esetén BSc mentőtiszt és BSc ápoló végzettség is megfelelő.)

 

Nyelvi követelmények

A mesterfokozat megszerzéséhez legalább egy államilag elismert középfokú „C” típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges (eszperantó és lovári nyelvből megszerzett nyelvvizsga is elfogadható).

 

A kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterszak nemzetközi kapcsolatai

A kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterszak kiterjedt külföldi kapcsolatokkal rendelkezik angol és német nyelvterületen. A pályázó hallgatók, ha szeretnének, sikeres pályázatok után 1-3 hónapot tölthetnek Finnország, Csehország, Ausztria egészségügyi és szociális intézményeiben. A külföldön tartózkodáshoz nagy segítséget nyújt az Erasmus hallgatói ösztöndíj. 

 

Továbblépési lehetőségek
A mesterképzéssel megalapozhatják a Debreceni Egyetem doktori iskoláinak képzéseiben való részvételüket, pl. az Egészségtudományi Doktori Iskola, illetve más hazai doktori iskolákban folytathatják tanulmányaikat, népegészségügyi és egészségtudományi, vagy magatartástudományi területeken.

 

www.felvi.hu
DEEK Kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterképzés / nappali tagozat/ *állami ösztöndíjas
Felvételi elbeszélgetés- motiváció, szakmai önéletrajz bemutatása.

 

Jelentkezési cím:

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.
Telefon: (42) 404-411

 

 

További információ:

Ujváriné Dr. Siket Adrienn
főiskolai docens, ápolás mesterszakfelelős

 

 

Frissítés dátuma: 2021.01.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.