Népszerű képzések az Egészségügyi Karon

2019. augusztus 01. - 23:30

 

A mentőtiszt, a szülésznő, az angol nyelvű szociális munka, valamint a védőnő szakok a legnépszerűbbek,

a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

 

Az általános felvételi eljárás keretében 477 fő nyert felvételt a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára, melyből 242-en nappali, míg 235-en levelező tagozaton kezdhetik meg tanulmányaikat a 2019/2020-as tanév őszi félévében. Ez az adat 14%-al meghaladja a tavalyi létszámadatot.

 

Népszerű szakok

A nappali tagozatosok körében nem változott a sorrend. Legkedveltebb a mentőtiszt szak, ezt követi a szülésznő és a védőnő szak. Igen nagy népszerűségnek örvend az ápolás mesterképzési szak. Újra nagy érdeklődés övezte a szociális munka levező képzésünket.

Újdonság, hogy szociális munka nappali tagozaton lehetőség van duális képzésben tanulmányokat folytatni, továbbá levelező munkarendben elindul a szülésznő, valamint a védőnő képzés.

A felvett hallgatók száma a továbbiakban növekedni fog, hiszen folyamatban van az egészségügyi szociális munka angol nyelvű képzésre jelentkezők felvételének elbírálása. A képzésre 96 fő első helyen történő jelentkezését regisztráltuk. A beregszászi képzésünkre a nyár végéig jelentkezhetnek a továbbtanulni vágyók, továbbá még pótfelvételi eljárás keretében 2019. augusztus 7-ig van lehetőség jelentkezni a felvi.hu oldalon meghirdetett képzéseinkre!

 

Pótfelvételi eljárásban a következő képzésekre van lehetőség jelentkezni:

Alapképzésben:    

 • ápolás és betegellátás [ápoló] - nappali és levelező tagozaton
 • ápolás és betegellátás [mentőtiszt] - nappali és levelező tagozaton
 • ápolás és betegellátás [szülésznő] - nappali és levelező tagozaton
 • egészségügyi gondozás és prevenció [védőnő] - nappali és levelező tagozaton
 • egészségügyi szervező - nappali és levelező tagozaton
 • szociális munka - nappali és levelező tagozaton

Mesterképzésben: 

 • ápolás – nappali tagozaton, ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJAS képzésre is
 • egészségügyi szociális munka – levelező tagozaton
 • szociális munka és szociális gazdaság – levelező tagozaton
 • tanári [2 féléves] – levelező tagozaton
 • tanári [4 féléves] – levelező tagozaton

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.