Mentőtiszt szakirány

Mentőtiszt szakirány felelőse: Prof. Dr. med. habil Szabó Zoltán egyetemi tanár
Mentőtiszt szakirány felelős-helyettese: Szelesné Dr. Árokszállási Andrea főiskolai docens
Elérhetősége: 42/404-411 / 78171 mellék

 

A mentőtiszt képzés a Kar egyik meghatározó felsőfokú végzettséget adó alapképzése. Főállású és magasan képzett, interdiszciplináris, oxiológiai ismeretekkel rendelkező oktatói biztosítják a képzés szakmai oktatását, melynek során a hallgatók megismerik és elsajátítják a sürgősségi betegellátás körülményei között szükségessé váló egyes orvosi beavatkozások szakszerű és biztonságos elvégzését, valamint az alkalmazott mentési technikák, berendezések és eszközök készség szintjén történő használatát. 

A mentőtiszt képzés során biztosítottak a tantermi gyakorlati oktatáshoz szükséges legmodernebb szemléltető és gyakorlóeszközök (Traumacode, Mega-code számítógépes fantomok, stb.). A szak gyakorlótermében egy valósághű mentőautó makett került berendezésre, amelyben valós körülmények között sajátíthatják el a hallgatók a sürgősségi betegvizsgálatot, a különféle beavatkozásokat, a betegellátást, az újraélesztést.  Oktatókórházban biztosított a betegágy melletti gyakorlatok teljesítése, ahol nagy tapasztalatú orvosok, ápolók segítik az ápolási folyamattól kezdve a fizikális-, és műszeres betegvizsgálaton át a diagnosztikán keresztül a gyógyszeres és eszközös terápiás beavatkozásokig, valamint az invazív beavatkozások gyakorlását. A hallgatók az Országos Mentőszolgálat eset- és rohamkocsijain teljesítik kivonuló mentőgyakorlataikat tapasztalt mentőorvosok és mentőtisztek mellett.

 

VIDEÓ

 

Hírek, események

Dokumentumok

Felvételizőknek

 

Frissítés dátuma: 2021.11.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.