Mi a JOINT képzés?

Az Európai Unió a felsőoktatási rendszerek egységesítése, az Európai Felsőoktatási Térség fejlesztése érdekében célul tűzte ki a felsőoktatási rendszer egységesítésére való törekvést. Ennek eredményeként alakult ki a felsőoktatás jelenlegi struktúrája (alap, mesterképzések), valamint a tudás transzfert és a mobilitást elősegítő kreditrendszer (ECTS).

Az együttműködés legmagasabb foka, az ún. közös (JOINT) képzések indítása, mely során több ország felsőoktatási intézményei egy közös képzési programot dolgoznak ki és működtetnek. A képzésben természetesen az ismeretek teljes elismerése mellett mozoghatnak a hallgatók, sőt bizonyos ismeretek teljesítése nemzetközi környezetben elvárt is.

A JOINT képzésben hazai, nemzetközi, vagy hazai és nemzetközi diplomát adhatnak ki. 

 

A Szociális munka és szociális gazdaság mesterképzésben a hallgatóknak 30 kreditet kell nemzetközi oktatásban megszerezni, melyből egy kurzust (10 kredit) kötelező külföldi partner intézményben teljesíteni. Intézményünk belföldi és közös nemzetközi oklevelet ad a végzett hallgatóknak.

További részletek: 2011. évi CCIV. tv. a Nemzeti felsőoktatásról 78.§.
 

Frissítés dátuma: 2018.08.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.