TDK

Bemutatkozás

Karunkon mindig nagy szerepet tulajdonítottunk a fejlődés és a tehetséggondozás szempontjából fontos Tudományos Diákköri (TDK) tevékenységnek. Intézményünkben a tudományos diákköri tevékenység már a főiskola megalakulásakor fontos volt, így már az indulás évében megszerveződött a kari Tudományos Diákköri Tanács.
A tudományos diákkör a kötelező tananyaggal kapcsolatos ismeretek elmélyítését, a képzési követelményeket, a tantervi tananyagot meghaladó ismeretek elsajátítását, a hallgatói kutatómunkát elősegítő és ennek nyilvánosságot is biztosító önképzőköri forma. A magyar és a határon túli felsőoktatási intézményekben egyaránt működnek tudományos diákkörök. A karunkon TDK tevékenységet folytató hallgatók számára lehetőség nyílik kapcsolatot teremteni más hazai és külföldi tudományos diákköri tevékenységet folytató csoportokkal hallgatókkal, mivel intézményünk kiterjedt kapcsolatokkal, évek óta jól működő együttműködésekkel rendelkezik ezen a területen.
A diákköri munka keretében elért kutatási és alkotói eredményeket összefoglaló pályaműveket a hallgatók intézményi TDK-konferenciákon mutathatják be, ahol azt zsűri értékeli, amely visszajelzést ad az elvégzett munkáról, valamint helyezést adhat és javaslatot tehet az Országos Tudományos Diákköri Konferencián történő bemutatásra. Az OTDK-t minden második évben rendezik meg, 2001-től 16 tudományterületi szekcióban.
A tudományos diákköri tevékenység lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy megismerjék és elsajátítsák a kutató munka alapjait adott szakterületen. A TDK tulajdonképpen a hallgató és a választott témavezető szoros kutatási együttműködése, melyben a konzulens egyfajta mentorként is jelen van.
A TDK szervezeti működését kari szinten a Tudományos Diákköri Tanács irányítja, intézeti szinten pedig az intézeti koordinátorok fogják össze a diákköri tevékenységet.
Minden hallgatónak lehetősége van tudományos diákköri tevékenységet folytatni. felvételét egy TDK jelentkezési lap kitöltésével kérheti (letölthető dokumentumok), melyen már a választott témavezető aláírása is szerepel. A hallgatók bekapcsolódhatnak kutató műhelyek munkájába is, amennyiben a témavezető és az adott kutatás vezetője ezt támogatja.

Nos… Miért is érdemes TDK-s hallgatónak lenni?

 • A munka nemesít: a tédékázó hallgatónak fejlődnek különféle képességei és készségei, gyarapodik tudása a világról és önmagáról, személyisége válik teljesebbé
 • Az OTDK-n való részvétel közvetlen munkaerőpiaci előnyt jelent
 • Kihívás és erőpróba, amely alkalmazkodásra és kitartásra nevel
 • A tédékázó hallgatónak jelentős mértékben megnőhet a kapcsolati tőkéje, ami a munkábaállás esélyeit megkönnyítheti
 • A TDK tevékenység előnyt jelent különböző ösztöndíjak odaítélésénél
 • Nem utolsó szempont a mester-, illetve doktori képzésekbe való felvételi esetén adható plusz pontok száma

Várjuk a TE jelentkezésedet is kedves hallgató!

 

TDT tagjai

 • Elnök:

  • Jávorné Dr. Erdei Renáta, egyetemi docens, ( )
 • Társelnök:

  • Rusinné Dr. habil Fedor Anita, főiskolai tanár ( )
 • Titkár:

  • Dr. Tóth Anikó Panna, tanársegéd ( )
 • Intézeti koordinátorok:

  • Dr. habil Jóna György, egyetemi docens, ( )
  • Nádasdi Kristóf Zsolt, adjunktus, (
 • DE EK HÖK képviselője:

  • Tardi Orsolya Judit

 

 

 

 

Fejlesztő Tudomány

Fejlesztő Tudomány - Képgaléria

 

Kötetbemutató Diáktudomány 6. - MEGHÍVÓ

Diáktudomány 6. Fejlesztő tudomány

 

Kötetbemutató - Diáktudomány 7. - MEGHÍVÓ

Diáktudomány 7. - Közösen a tudományért

 

TDK MEGHÍVÓ 2021.

TDK Előadáskivonatok 2021.

TDK Szabályzat

TDK témalap

 

Hallgatók a tudomány útján

Generációk közti tudomány - Diáktudomány 5.

Generációk közti tudomány - Beszámoló

 

 

 

Frissítés dátuma: 2022.06.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.