Dékáni tájékoztató az EK hallgatói számára (2)

2020. március 26. - 09:00

Az Egészségügyi Kar vezetése a koronavírus járvány okán kialakult helyzetben olyan intézkedéseket hozott, amelyek érintik a hallgatókat is. Az intézkedéseket a március 18. napján kelt tájékoztatóban már összefoglaltuk, de a visszajelzések alapján indokoltnak látszik a legfontosabb intézkedések megismétlése: 

 

1. Ügyintézés: A hallgatói személyes ügyintézés bizonytalan ideig szünetel. A TADI működési rendjéről a 2020. március 16. napján kelt tájékoztatóból értesülhetnek (http://foh.unideb.hu/node/595)

2. Távolról történő oktatás: A megváltozott helyzet ellenére arra törekszünk, hogy a hallgatók az előre meghatározott ütemtervben tudják teljesíteni tanulmányi követelményeiket. Az oktatás előre nem meghatározott ideig távolról történő oktatás formájában történik, ennek preferált keretrendszere az e-Learning (Moodle) rendszer (https://elearning.foh.unideb.hu/) adta lehetőségek használata, amely esélyt ad a folyamatos tanulásra (és annak ellenőrzésére), a konzultációra, a számonkérésekre, vizsgáztatásra. Támogatunk minden olyan egyéni oktatói kezdeményezést, amely az e-Learning mellett/helyett segítheti a felkészülést. Az oktatók az e-Learning (Moodle) rendszerben teszik folyamatosan elérhetővé a hallgatók számára a tananyagokat, a tanulási útmutatót, valamint a számonkérés formáját. A rendszer használatához internet elérhetőségre és Neptun azonosítóra van szüksége. Azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel, vagy a belépéssel kapcsolatban technikai problémájuk van kérem, hogy 2020. 03.27. napjáig jelezzék azt Kósa Szilvia oktatásszervezőnek: , 06/42 404 411/78266

3. Szakdolgozat: A szakdolgozat beadási határideje módosul. Az új határidő 2020. május 4. Ezen határidő elmulasztása jogvesztő, további meghosszabbításra nincs lehetőség! A kialakult helyzetre való tekintettel a témavezető tanár engedélyével lehetőség van arra, hogy a szakdolgozat előre meghatározott elvárásaitól eltérjen a hallgató. A szakdolgozatok leadásával kapcsolatban a TADI részletes tájékoztatást küldött a Neptun rendszeren keresztül.

4. Gyakorlatok: Az egészségügyi tanár mesterszak tanítási gyakorlatának és a szociális munka szak gyakorlatának teljesítésének feltételeiről az érintett hallgatók Neptun üzenetben tájékoztatást kaptak.

5. Önkéntes munka: Azok a hallgatók, akik a járványügyi vészhelyzet idején szakmai profiljukhoz illeszkedő önkéntes munkát végeznek, számíthatnak arra, hogy ezt a tevékenységet gyakorlati kurzus teljesítéseként egyéni kérelem alapján elismerjük. Felhívom a figyelmüket, hogy az önkéntes munkavégzést a feladat ellátás megnevezését feltüntető dokumentum benyújtását követően tudjuk elbírálni. 

 

Tisztelt Hallgatók!

A koronavírus járvány miatt rendkívüli oktatási helyzetet élünk meg, amelynek kezelése mindenkitől fegyelmezettséget és együttműködést kíván meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet zökkenőmentes az előttünk álló időszak, de az Egészségügyi Kar minden dolgozója ebben a helyzetben is arra törekszik, hogy segítse a hallgatókat. Kérem Önöket, hogy felelős döntéseket hozva-, és felelős magatartást tanúsítva alkalmazkodjanak a helyzethez.

Nyíregyháza, 2020. március 26.

Dr. habil Móré Marianna
mb. dékán


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.