Az okostelefon addikció

2020. február 28. - 10:30
Karunk Mentálhigiénés Irodájának következő előadása. Az előadást Dr. Körmendi Attila, pszichológus a DE Pszichológia Intézetének oktatója tartja.

Az Egészségügyi Kar Mentálhigiénés Irodájának előadássorozata közérthető nyelven és kötetlen légkörben népszerűsíti a pszichológia különböző területeivel kapcsolatos ismereteit. A következő előadást Dr. Körmendi Attila, pszichológus a Debreceni Egyetem Pszichológia Intézetének oktatója tartja „Az okostelefon addikció” címmel 2020. március 10-én 16 órától.

Napjaink társadalmának fontos szereplőjévé váltak az okostelefonok, melyek a fiatalabb generáció esetében a kapcsolatépítés és a kapcsolattartás nélkülözhetetlen eszközei, segítségével szervezik szociális hálójukat. Az okostelefonok fiatalabb korosztályra gyakorolt hatását jól szemlélteti az a koreai tanulmány, amely alapján a serdülők 45.8%-a él át erőteljes szorongást abban az esetben, ha nem tarthatja kezében az okostelefonját. A szorongás az addikció jelenlétét jelző elvonási tünetként értelmezhető, a készüléket a táskába helyezve, nem használva megjelenik és folyamatosan nő az újabb használatig. Rendszeres használatuk alól nem mentesülhetnek az idősebb generációk tagjai sem, mivel az okostelefon és applikációi nélkülözhetetlen eszközeivé váltak a rendszeres kommunikációnak és az ügyintézésnek.
Az előadás célja, hogy összefoglalja az okostelefon addikcióval kapcsolatos elméleti modelleket, empirikus kutatásokat és esettanulmányokat, a melyek elméleti és gyakorlati alapul szolgálhatnak a téma iránt érdeklődők számára. Ezenkívül bemutatásra kerül egy 2017-es Magyarországon készült kutatás, a maladaptív sémák, valamint viselkedési és érzelmi tünetek keretében értelmezi az okostelefon addikciót.

A rendezvény az Egészségügyi Kar hallgatói és dolgozói számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyről tájékoztatást a Neptunon keresztül kapnak hallgatóink. Az előadás helye a jelentkezők számától függ, ezért kérjük, regisztráljon be, és e-mail-en értesítjük majd a résztvevőket a pontos helyszínről.

Várunk mindenkit szeretettel ezen az interaktív előadáson, ahol az előadás után kávéházi hangulat mellett lehetőség lesz további beszélgetésre, kérdésekre a témában!
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.