Nemzetközi Ápolástudományi Konferencia

2019. október 21. - 15:15

Szeptember végén került sor arra a nemzetközi, közös rendezésű ápolástudományi konferenciára, amelyet már tizenkettedik alkalommal szervezett meg a University of Rzeszow (Faculty of Medicine Institute of Nursing and Health Sciences - Lengyelország), a University of South Bohemia (Faculty of Health and Social Sciences – Csehország), a Constantine the Philosopher University in Nitra (Faculty of Social Sciences and Health Care – Szlovákia), valamint a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.

A vándorkonferencia házigazdája a lengyel partneregyetem volt, központi témája pedig a „Nursing the foundation of care. Innovative solutions in Nursing”., azaz az innovatív megoldások szerepe az ápolásban.
A rendezvény fókuszában a krónikus betegek ápolásának új trendjei, a gyermekek és felnőttek ápolásának innovatív technológiái, a „tele nursing”, az idősek és a fogyatékkal élők életminőségének javítása, valamint az ápoló képzés álltak.
Karunk Ápolástudományi Tanszékének oktatói szekcióvezetői feladataik mellett több előadással is szerepeltek a konferencián, hazai és külföldi társszerzőkkel:

Katalin Papp, Małgorzata Nagórska, Martin Červený, Lucia Dimunová, Zsuzanna H. Nagyné 
PERCEPTION OF CULTURAL COMPETENCES AMONG NURSES IN SELECTED EUROPEAN COUNTRIES 

Anita Barth, Gergő József Szőllősi, Balázs Nemes     
EXAMINING KNOWLEDGE LEVEL OF RENAL PATIENTS REGARDING KIDNEY TRANSPLANTATION 

Attila Sárváry, Lívia Hajduné Demcsák, Andrea Sárváry
ONKOLOGY NURSES’ ATTITUDES, KNOWLEDGE AND EXPERIENCE OF COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE IN HUNGARY 

Adrienn Siket Ujváriné , Mária Gál, Erzsébet Harcsa Jakabné, Miklós Zrínyi
TO ASSESS THE COMPACT OF ORGANIZATINAL CLIMATE ON NURSES’S SPERCEIVED STRESS AND SELF-ESTEEM 

 

 

 

  

 

   


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.