Kortárs segítők avatása

2019. május 28. - 15:00

2019 05 28.-án kortárs segítők avatására került sor az Egészségügyi Karon.
A DEEK Kortárs Segítő csoport egy hallgatókból álló önkéntes csoport, amely a DEEK Mentálhigiénés Iroda részeként működik. Többféle szolgálatatásuknak egy közös célja van, megkönnyíteni a hallgatók életét. 
A kortárs segítők olyan fiatalok, akik segítenek egykorú társaiknak, hiszen a fiatalok sokszor szívesebben kérnek egymástól segítséget, ha bajba kerülnek vagy szívesebben beszélgetnek egymással, ha esetleg valamilyen fontos kérdésük van. Minden szolgáltatás és program ingyenes és névtelen.

A Laczkóné Majer Réka által vezetett 30 órás kortárs segítő képzés után, a hallgatók vizsgát tettek, majd ünnepélyes keretek között eskü mellett megkapták az oklevelüket.
Az ünnepségen részt vett a Kar Dékánja, Dr. habil Móré Marianna, Rusinné Dr. habil Fedor Anita dékánhelyettes, a Társadalomtudoményi Intézet tanszékvezetője, Dr. Kiss János a pszichológiai tanszék vezetője és dr. Sárváry Andrea a Mentális Iroda vezetője is.

A Kar kortárs segítői:
Kurek Fanni, 2. Éves mentőtiszt hallgató 
Héja Ágnes , 2. Éves mentotiszt hallgató 
Molnár Boglárka Kincső, 1. Éves védőnő hallgató

 

A kortárs segítők elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/DEEK-Kort%C3%A1rs-Seg%C3%ADt%C5%91k-32927387441...

 


 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ