Erasmus+ projekt Amszterdamban

2018. december 04. - 09:30

Erasmus+ project: Redifining Nursing Skills for AI and robitisation in nursing care

 

Erasmus+ projekt Amszterdamban A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Ápolástudományi Tanszéke 2018 és 2020 között konzorciumi tagként vesz részt a „Redifining nursing skills for AI and robitisation in nursing care” című Erasmus+ projektben. A többi intézményi partnerrel, akik név szerint University of Heidelberg, University of Amsterdam, Technische Informationsbibliothek (TIB) Hannover, Frenetti B.V., a kar képviseletében Ujváriné Dr. Siket Adrienn, Dr. Zrínyi Miklós és Keszler Ádám vettek részt a 2018. november 20.-án megtartott projektindító megbeszélésen és workshopon Heidelbergben.

A partnerek célja, hogy a következő két évben közös kutatómunka keretében vizsgálják a gyorsan változó egészségügyi rendszereket, a digitalizációt, az e-health és a robotizáció hatását az ápolói munkát érintő területeken. A kutatócsoport elemzi majd a jövőben szükséges készségeket, képességeket és kompetenciákat, melyekre az egészségügyi dolgozóknak, első sorban az ápolóknak szüksége lesz.

A projekt célja, hogy olyan eredmény és eszköz szülessen, mely lehetőséget ad az ápolók számára a jövőben szükséges kompetenciák megnevezésére, melyek segítik az alkalmazkodást a korszerű technológiai megoldások és a mesterséges intelligencia a szakmába kerüléséhez illetve beépüléséhez való alkalmazkodáshoz, továbbá később mind képzőintézmények, mind egészségügyi intézmények használni tudják majd a képzéseik fejlesztéséhez.
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.