Középpontban a szakma gyakorlata

2018. október 02. - 11:45

A Kutatók Éjszakája három programja újabb lehetőséget adott arra, hogy a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar képzései iránt érdeklődők a gyakorlati ismereteken keresztül ismerjék meg a szakmai kihívásokat.

 

A „Mentőtiszt hallgatók az életért!” programon résztvevők az elsősegély ismeretek fontosságának hangsúlyozása mellett bepillantást nyerhettek a mentőtiszt szakma rejtelmeibe is. A gyakorlati teremben egy mentőautó (eset-roham kocsi) felszereltségét lehetett megtekinteni. Egy-egy érdekes eset bemutatása színesítette a programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A “Szeretnék neked segíteni!” program a krízishelyzetek felismerésében kívánt segítséget nyújtani a kezdő/laikus segítőknek. Gyakorlatok, szimulációk és filmjelenetek segítették a tipikus segítő helyzetek elemzését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Az előadásokon túl” program vonzotta a legtöbb érdeklődőt, ahol az előadásokon túli hallgatói életbe kaphattak bepillantást az érdeklődők. Az elmúlt félévben több hallgató töltött hosszabb időt Finnországban, most tapasztalataikról adtak élményekkel gazdag beszámolót. Ennek másik oldalát mutatták meg az angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatóink, akik a saját magyarországi szakmai élményeikről beszéltek.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.