Középpontban a szociális munka

2018. március 22. - 10:30

 

Ötödik alkalommal hívta fel a figyelmet a szociális munka világméretű jelentőségére az Egészségügyi Kar szakmai közössége. A Szociális Munka Világnapot hagyományosan a a Kar Szociális Munka Tanszéke és szociális munka alapszakos hallgatók szervezik meg. A világnap célja felhívni a figyelmet fontos társadalmi kérdésekre, problémákra. Ebben az évben a gyermekek és felnőttek bántalmazása a világnap programjának központi témája. A két napos rendezvény első napján ráhangoló filmvetítésen vehettek részt az érdeklődők, amelynek témája az emberkereskedelemnek kitett nők prostitúcióba kényszerítése volt.

 

 

 

 

A második napon a szakmai programok nyújtottak betekintést a szociális munka aktuális kérdéseibe.
A világnap programjához kapcsolódott a Magyar Afrika Társaság részvétele a rendezvényen. Ez a szervezet az afrikai nők ellen elkövetett erőszakról és a társaság tagjainak egészségügyi missziós munkájáról tartott előadást a közönségnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program nemzetközi jellegét mutatja, hogy résztvevőként és előadóként is jelen voltak a programokban a Magyar Afrika Társaság, az Ungvári Nemzeti Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad) munkatársai, hallgatói.

 

 

 

 

  


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.