Egészségügyi szervező szak (Healthcare Management)

 

Egészségünk rendszergazdái, 
gyógyturisztikai szakértők!

 

 

JELENTKEZZ HOZZÁNK!

 

 

 

Soha nem volt még ennyire fontos az egészség, ezt a szektort minden tagállamnak fejlesztenie kell!
Légy részese a sikernek!

 

 

 

Az egészségügyi szektor és a turisztikai szektor, beleértve ezek informatikáját igényli a nálunk végzett szakembereket, mert 

 • alkalmasak az egészségügy általános igazgatási, gazdálkodási és informatikai feladatainak a koordinálására,
 • vezetői kontrollerként a működtetés szervezési és ellenőrzési munkájának végzésére, 
 • az egyes szervezeti egységek komplex működési, igazgatási feladatainak ellátására,
 • a gyógyturizmus menedzser el is adja a szolgáltatásokat, menedzseli azokat, innovatív és tervezni is képes, sőt pályázati forrásokat is megszervez,
 • az egészségügyi informatikai rendszerek szervezeti szintű kezelésére külön szakember kell, amellett nélkülözhetetlenek a telemedicina szolgáltatásainak ismerete is.

 

 

A három specializációról:

Az ügyvitelszervező specializáción a digitális és hagyományos egészségügyi menedzsmentet, az egészségügyi szervezetek szolgáltatási rendjét és az elektronikus adatbázisok kezelését olyan szinten sajátíthatják el, amellyel egy-egy működtetési szakterület, szolgáltatás önálló, vezetői feladatait láthatják el.

  
 

 

Az egészségturizmus specializáción a turizmus-nak az általános jellemzőin túl, azt az ágát ismerhetik meg részletesebben a hallgatók, amely a szabadidő hasznos eltöltését összekapcsolja az egészség megőrzésének pihentető módszereivel. Megismerik a gyógyvizek különféle hatásait, a kezelések fajtáit, a fürdőkultúra és más prevenciós és rekreációs tevékenységeket, a hagyományos és online marketing módszereit.

 

Az egészségbiztosítási specializáción nem-csak az egészségügyi szolgáltatások finanszí-rozási rendjét ismerhetik meg, hanem a napjainkban egyre fontosabbá váló öngondos-kodás jelentőségét, a magánnyugdíj és az egészségbiztosítási szemlélet kialakításának a szükségét és módjait is. 

 

 

 

Nálunk minden olyan szoftver, készségszintű ismertét megkapod, 
amelyet az egészségügyi szektor használ, 
sőt a turisztikai részen a HostWare rendszert is megtanítjuk neked!

 

 

A képzésünk célja olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése, akik napjaink változó kívánalmai szerint az egészségügyi általános igazgatási, gazdálkodási és informatikai rendszereinek ismeretében jártasak. Emellett egyidőben két specializálódás elvégzésére is van lehetőségük: az egészségügyi ügyvitelszervezés és az egészségturizmus részletesebb megismerésével növelhetik elhelyezkedési esélyeiket. Sőt indítjuk a társadalombiztosítás képzést is.

 

CÉLUNK, HOGY PROFI LEGYÉL AZ  E-EGÉSZSÉGÜGYBEN ÉS A TURIZMUSBAN!

 

A szakon végzettek tanulmányaik során elsajátítják és képesek alkalmazni

 • a várható egészségügyi reformokhoz szükséges ismereteket, készségeket, nemzetközi és hazai viszonyok közötti tájékozódás képességét
 • a közigazgatási hatósági eljárások szabályait, felhasználják ezen ismereteiket a társadalombiztosítási ellátások megállapítására, gazdálkodási, pénzügyi tevékenységben való részvételre
 • megszervezni az egészségügyi és társadalombiztosítási intézmények adminisztrációs és dokumentációs rendszereit, megoldani az adatszolgáltatási és dokumentációs problémákat
 • képes átlátni az egészségügyet meghatározó etikai normák és jogforrások rendszerét, azok alkalmazásának szabályait, valamint megfelelően alkalmazza a releváns jogi szakkifejezéseket.
 • a számítógép speciális szoftver és hardver elemeit, valamint felhasználói szintű kezelését, ismeri az alapvető irodai programok működését, valamint a számítógépes hálózatok működésének elveit
 • a társadalombiztosítás speciális tudását tudjuk neked átadni, képes leszel átlátni a rendszert és képes leszel ezen a területen tervezni, feladatokat végrehajtani.

 

 

ÉRDEKLŐDJ! JELENTKEZZ! VÁRUNK!

 

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 2-4.   
Telefon: +36 42 598 211

Web: https://foh.unideb.hu/egészségügyi szervező szak 

https://foh.unideb.hu/  

E-mail:

 

 

Miért ez a szak és miért nálunk?

 • állami ösztöndíjas helyek még a pótfelvételin is;
 • a COVID miatt az egészségügy szervezése kiemelten fontos feladat itthon és külföldön;
 • az egészségturizmus és az ügyvitelszervező specializációk együtt csak nálunk vannak, sőt mindkettőt egyszerre is elvégezheted;
 • a modern elméleti és gyakorlati tananyag tartalom online és offline elérhetőséggel egyaránt rendelkezésre áll;
 • egyéb egyetemi hallgatói lehetőségek, ösztöndíjak, Erasmus, gyakorlati helyek, sport, szórakozás, pályázatok, versenyek, tehetséggondozás, stb.;

 

 

 

 

Bemutatkozó prezi

 

A hivatalos szakleírás szerint az egészségügyi szervezők "az egészségügy, az egészségturizmus, valamint a társadalom- és humánbiztosítás működésének törvényszerűségeit felismerve és átlátva képesek magas színvonalon ellátni a felsorolt területek informatikai, adatszolgáltatási, gazdálkodási, tervezési és elemzési, valamint szervezési feladatait. Képesek az egészségügy működéséhez szükséges és működése során keletkezett információk rögzítésére, tárolására, visszakeresésére, hatékony kiértékelésére, valamint az informatikai rendszerek üzemeltetésére. Képesek továbbá az egészségturisztikai piacban rejlő lehetőségek felismerésére, kiaknázására, ugyanakkor komplex egészségturisztikai projektek megtervezésére és kivitelezésére. Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az alkalmazandó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

 

 

Az egészségügyi szervezők informatikai és menedzseri végzettségű szakemberek, akik informatikai rendszereket üzemeltetnek, projekteket terveznek és vezetnek egészségügyi, turisztikai és biztosítási területeken.

 

 

FELVÉTELIZŐKNEK 

 

 

A KÉPZÉS Új HÍREI:

 

 • Az UD Infopark Nonprofit Kft. egészségügyi informatikai üzemeltetési csoportjába 2020. augusztusától 3 egészségügyi szervező helyezkedett el – alkalmazásgazda pozícióba. Munkájukhoz sok sikert kívánunk! 
 • Sikeres meghallgatás eredményeképpen további 2 hallgató intézményi szakmai gyakorlatát teljesítheti az egészségügyi informatikai szoftver fejlesztésével, bevezetésével foglalkozó szervezetnél. Rátermettségükkel, tudásukkal reményeink szerint hasznos tagjai lesznek az egészségügyi informatikai üzemeltetési csoportnak.
 • Intézetünk menedzselésében van egy nyert pályázatunk, amely a digitális oktatásfejlesztést, és szakmódszertant segíti egy nemzetközi (román, olasz, magyar). A HEAL ALL projekt célja az egészségturisztikai oktatást támogató intézmények nemzetközi együttműködése. A projekt konzorcium két felsőoktatási szervet foglal magában: Debreceni Egyetem - Egészségügyi Kar (Magyarország) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Kar. Közgazdaságtan, társadalom-humán tudományok és mérnöki tudományok (Románia). Mindkét kar az idegenforgalom különböző területein kínál oktatást. Az együttműködés nem oktatási partnere az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. (Magyarország), és a Marco Polo G.E.I.E. (Olaszország), amely 2006-ban hozták létre azzal a fő céllal, hogy elősegítsék a partnerségeket és az európai partnerségeket, különösen a HoReCa szektor mobilitási projektjein és képzési fejlesztésein keresztül. Call 2020 Round 1 KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices.
 • Call 2020 Round 1 KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA226 - Partnerships for Digital Education Readiness beadott pályázatunk elbírálás alatt van. A HEADS projekt négy közép-európai egyetem együttműködését hozza létre Magyarország, Románia és Szlovákia között. A projekt célja, hogy válaszokat találjon a felsőoktatásban a COVID-19 járvány okozta kihívásokra. Hasonló kulturális háttérrel és oktatási struktúrával rendelkező, de eltérő kormányzati országokból származó partnerek bevonásával megoldásokat keresünk a pedagógiai módszertanra, a táv / hibrid tanulás online digitális technológiájának fejlesztésére.
 • Új docens kollégával bővült a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Egészségtudományi Intézet. Dr. Szakál Zoltán turizmus, marketing, PR és borökonómia területen több mint 18 éve oktat.
 • Végzős hallgatóink megkezdték intézményi szakmai gyakorlatuk teljesítését. Gyakorlati tudásuk, készségeik megszerzését többek között az UD Infopark Nonprofit Kft., a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyetemi Oktatókórház, a Béker-Soft Informatika Kft., a Sárospataki Városi Rendelőintézete, a Hunguest Hotel Sóstó, a Hungarospa Hajduszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt., a Nyilas Fogadó és a Debreceni Gyógyfürdő Kft. gyakorlatvezetői és szakemberei segítik. Munkájukat ezúton is köszönjük!

 

RÉGEBBI HÍREK - ARCHÍVUM 

 

PÁLYÁZATOK

 

SZAKI DOKUMENTUMOK

 

VÉGZETT HALLGATÓINK, KORÁBBI OKTATÓINK, KÉPEK ÉS EMLÉKEK 

 

 

KAPCSOLAT

Debreceni Egyetem Egészségügyi Informatika Tanszék
Cím: Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4., H-4400
Tel: +36(42)404-411
E-mail:

 

Dr. Takács Péter, főiskolai tanár, intézet és tanszékvezető
DE EK Egészségtudományi Intézet, Egészségügyi Informatika Tanszék

 

Szak- és szakirány felelősök:

 • Egészségügyi ügyvitelszervező specializáció felelős

 

 

 

 

 

Frissítés dátuma: 2021.01.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.