Ápolás és Betegellátás Alapszak

 • Cím: Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4., 4400
 • Tel: (42)404-411, Fax: (42)408-656

Szak, szakirányfelelősök

Képzési ciklus: alapképzés (BSc)
Képzési forma (tagozat): nappali, levelező

 

Szaki infrastruktúra

Ma már a különböző egészségügyi intézetek elvárják, hogy a végzett diplomások nemcsak az orvos irányítása mellett, hanem önállóan is legyenek képesek feladataikat elvégezni, döntéseket hozni, magas szintű egészségügyi ellátást nyújtani. Erre igyekszünk felkészíteni hallgatóinkat. 2005. szeptemberében hazánkban is megkezdődött a korábbi főiskolai és egyetemi képzés átalakítása a bolognai elveknek megfelelő többfokozatú, lineáris oktatási rendszerré. Az alapképzés(BSc)- mesterképzés (MSc)- doktori képzés (PhD) egymásra épülő rendszere lehetővé teszi a hallgatók számára a hosszabb távú szakmai karrier befutását a munkaerő-piaci igényeket is szem előtt tartva. A képzés a kor színvonalának megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítását teszi lehetővé hallgatói számára. Az elméleti tantárgyak oktatói területük kiváló ismerőinek számítanak, így magas szintű tudás megszerzését teszik lehetővé. Emellett intézetünk jól felszerelt demonstrációs termében a hallgatók begyakorolhatják a gyakorlati, manuális tevékenységek alapjait. A hallgató a munkavégzéshez kommunikációs képességet, empatikus magatartást

A képzés ideje 8 félév.

A hallgatók az alábbi szakirányokra jelentkezhetnek

 • ápoló szakirány
 • mentőtiszt szakirány
 • szülésznő szakirány

Kiknek ajánljuk

 • Ápoló szakirány

  • Azon hallgatók jelentkezését várjuk, akik kellő empátiával jó kommunikációs képességgel hivatásuknak tekintik az ápolást, gondozást.
 • Mentőtiszt szakirány
  • Olyan hallgatókat várunk, akik nagyfokú rátermettséggel, kreatív gondolkodásmóddal rendelkeznek Nem riadnak vissza szokatlan és váratlan helyzetek megoldásától.
 • Szülésznő szakirány
  • Olyan belső értékekkel rendelkező fiatalokat várunk, akik hivatásuknak szeretnék tekinteni az anya és gyermek védelmét. Részesei kívánnak lenni annak a csodálatos eseménynek, amiben egy új élet születik.

A képzés helye: Nyíregyháza.

 
Letölthető dokumentumok

  

Frissítés dátuma: 2021.11.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.