Szociális Munka Kutatócsoport

A kutatócsoport a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális Munka Tanszék és Társadalomtudományi Tanszék oktatóiból alakult meg 2014-ben. A kutatócsoporthoz csatlakozhat más kari, egyetemi tanszék oktatója, kutatója és külföldi partnerintézmény oktatója, kutatója.

A kutatóközpont tevékenységei:

  • Szociális munka kutatása a tudományterület, az elmélet és a gyakorlat fejlődése érdekében
  • Interprofesszionális kutatások a szociális munka és más professziók közös kutatása
  • Szociális munka módszertan és kutatásmódszertan fejlesztése
  • Képzés, továbbképzés a módszertani fejlesztések továbbadására
  • Kiadványok, könyvek megjelentetése
  • Pályázatok és projektek megvalósítása

A kutatócsoport vezetője tudományos fokozattal rendelkező személy, akinek tudományos eredményei, publikációi igazolják a kutatóközpont vezetői alkalmasságot. A kutatócsoport vezetője az alapító tanszékek egyikéről kerül ki, helyettese a másik alapító tanszék oktatója, kutatója. A kutatóközpont vezetőjének és helyettesének megbízatása 3 évre szól. A vezetőt és a helyettest a dékán bízza meg a feladat ellátásával.

A kutatócsoport vezetője:
Dr. habil Fábián Gergely
tanszékvezető főiskolai tanár. (Társadalomtudományi és Szociális Munka Tanszék)  

Helyettes:
Dr. habil Szoboszlai Katalin
egyetemi docens (Társadalomtudományi és Szociális Munka Tanszék)

 

Frissítés dátuma: 2022.02.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.