Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája (KMSZA)

A Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája (KMSZA) 2015-ben indult a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Gerontológiai Tanszékének és a Debreceni Akadémiai Bizottság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Albizottsága Gerontológiai Munkabizottságának a kezdeményezésére, Nyíregyháza város Önkormányzatának közreműködésével prof. Dr. Semsei Imre szakértő vezetésével.
Az akadémia tovább vitte azokat a hagyományokat, melyek során az idősek számára előadás-sorozatokat tartottak különböző témakörökben. Ez a fajta információ-terjesztés már régi keletű, azonban időről-időre megszakadtak, majd újra elindultak az ilyen jellegű akadémiák. Az elöregedő magyar társadalom gondjainak megoldásához többek között az információterjesztés is hozzájárulhat, s ez inspirálta ezeknek a hagyományoknak a felélesztését. 

Dr. habil Móré Marianna
dékán
Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
tanszékvezető, DE EK Gerontológiai Tanszék

 

Jelenleg két városban várja az Idősakadémia plenáris előadásokkal az érdeklődő 50+-os hallgatókat: Nyíregyházán és Szolnokon.

 

 

Idősakadémiánkat elérheti a közösségi médiában is:
Idősakadémia - DE EK (facebook oldalon), link: Idősakadémia - De Ek

 

Az Idősakadémiával kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik:
Dr. Patyán Lászlót
Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Gerontológia Tanszék

 

Bene Ágnest
Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Gerontológia Tanszék

+36-30-2330354

 

Frissítés dátuma: 2021.09.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.