Új folyóirat indult az egyetemen

2020. június 08. - 09:27
„Egészségügyi Innovációs Szemle” címmel közösen indítottak online is elérhető folyóiratot a Debreceni Egyetem Népegészségügyi és Gyógyszerésztudományi Karai. Az évente négyszer megjelenő kiadvány az orvos- és az egészségtudomány legfrissebb eredményeire, innovációira fókuszál.

A folyóiratban többek között az egészség szempontjából meghatározó felfedező kutatások és az azokra épülő innovációk eredményeit közlik. Ezen kívül lehetőség nyílik a tudományterülethez kapcsolódó szakmai párbeszédre is, valamint eredeti közlemények, hipotézisek, összefoglalók, módszertani ajánlások, dialógusok, szakmai vélemények, elemzések is megjelennek benne. A folyóirat célja az orvos- és egészségtudomány területén végzett értékteremtés felkarolása.

A karok tájékoztatása szerint az Egészségügyi Innovációs Szemle fontos katalizátorává válhat a tudományterület fejlődésének és az egészségszemlélet formálásában is segítséget nyújthat.

A folyóirat kiemelten fókuszál a népegészségügyi szempontból meghatározó kérdésekre, és az ezeken a területeken folyó technológiai és társadalmi innovációkra. Ezzel egyidejűleg a két kar kiemelten fontosnak tartja a gyógyszerészi szempontból lényeges innovatív technológiák bemutatását, a szakmapolitikai és gyógyszerészettörténeti érdekességek közlését is. A 2020. június 15-ig beérkező közlemények publikálásával teljesülhetnek az Új Nemzeti Kiválóság Programban vállalt kötelezettségek.

A folyóirat főszerkesztője Zsuga Judit egyetemi docens, a Népegészségügyi Kar dékánja, a főszerkesztő-helyettes Kovácsné Bácskay Ildikó egyetemi docens, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

Az „Egészségügyi Innovációs Szemle” online felülete ide kattintva érhető el.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.