Összefogásból jeles

2020. május 12. - 14:37
Rendkívüli együttműködéseket és összetartást hozott a járvány elleni védekezés a Debreceni Egyetemen. Az intézmény saját Veszélyhelyzeti Alapja mellett több vállalkozás, gazdasági szervezet és magánszemélyek tartották fontosnak, hogy a vírusvédekezést anyagilag és speciális eszközökkel támogassák.

- A Debreceni Egyetemnek az elmúlt két hónapban közel 2,5 milliárd forint pluszkiadása van a vírusvédekezés kapcsán, emellett az adományozók mintegy 100 millió forint értékben ajánlottak fel támogatást és különböző tárgyi eszközöket. Az egyetemnek nyújtott támogatások és adományozók listája az intézmény speciális weboldalán, a corona.unideb.hu oldalon folyamatosan gyarapodik. Az intézményi felajánlásokat ugyanis dokumentáljuk és a felajánló kérése szerint névvel, vagy név nélkül nyilvánossá tesszük. Már 21 cég és szervezet, több milliós tétel adományozója szerepel a listán. Emellett számos olyan felajánlás volt, ahol egy-egy kórházi vagy klinikai kollektíva kapott eszközöket, ételt - mondta Bács Zoltán kancellár. 

Hétfőn az önkormányzat közvetítésével kapott laborautomatát és egyéb eszközöket az intézmény, amelyek a tesztelésben segítik a szakembereket. Kónya József, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Mikrobiológiai Intézet igazgatója kiemelte: a járványvédekezés miatt kapacitásaikat az elmúlt időszakban jelentősen megemelték, naponta több száz koronavírus tesztet végeznek. Az Operatív Törzs döntése nyomán május elején elkezdődött az országos koronavírus-szűrőprogram, ennek keretében a Debreceni Egyetem munkatársai négy észak-kelet magyarországi megye mintegy négyezer lakosát vizsgálják meg. A professzor reményei szerint az új berendezés ebben a munkában lesz nagy segítségükre.

A Grampet Debreceni Vagongyár Kft. felajánlását hétfőn Papp László polgármester adta át Bács Zoltán kancellárnak és Kónya József igazgatónak.

 

Sajtóiroda - OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.