FM90: A Debreceni Egyetem időtlen tudósa

2016. november 11. - 12:57
Öregedéssel kapcsolatos kutatási eredményeiről beszélt Zsolnai-Nagy Imre gerontológus az FM90 Campus Rádióban.

Zsolnai-Nagy Imre a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett, diplomáját 1962-ben "Sub Auspiciis" kitüntetéssel kapta meg. A DOTE Anatómiai Intézetében, később az MTA Tihanyi Biológiai Kutatóintézetben dolgozott, majd az intézet igazgatóhelyettese volt.

Az Anconai Kísérleti Gerontológiai Intézetben már egy citológiai kutatólaboratórium megszervezése volt a feladata. Tevékenyen részt vett a Verzár Frigyes Nemzetközi Kísérleti Gerontológiai Laboratórium (VILEG) megalapításában debreceni és anconai (Olaszország) székhellyel.

Pályafutása elején a gerinctelen állatok neurobiológiájával is foglalkozott, ez terelte figyelmét az öregedés problémája felé. Olaszországi tanulmányútja során, 1973-tól a kísérleti gerontológia makromolekuláris jelenségeinek vizsgálata került kutatómunkájának középpontjába.

Erről és tudományos munkában gazdag életéről is beszélt Zsolnai-Nagy Imre az FM90 Campus Rádió portréműsorában. Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.