Diplomaosztó ünnepség a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

2017, február 13 - 11:04
Diplomaosztó ünnepség a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán
 
A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán 2017. február 10-én, pénteken került sor a diplomaosztó ünnepségre, melyen 93 hallgató vehette át oklevelét.
 
Az okleveles ápolókat, egészségügyi szociális munkásokat, szociális gazdaság szakembereket, ápolókat, egészségügyi szervezőket, mentőtiszteket, szociális munkásokat, szülésznőket, védőnőket, addiktológiai konzultánsokat, illetve szociálgerontológusokat Dr. Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes köszöntötte. Ezt követően a hallgatók esküt tettek arra, hogy felkészültségüket csakis az emberiség javára fordítják, és az egyének, csoportok, illetve közösségek megkülönböztetését, nélkülözését, szenvedését igyekeznek enyhíteni. 
 
A kar végzőseinek nemes feladata a szociális gondoskodás, az egészségmegőrzés, a gondozás, az egészségvédelem és az egészségügyi ügyvitelszervezés területén olyan elhivatottsággal tevékenykedni, hogy az hozzájáruljon a lakosság szociális helyzetének javulásához, egészségének megőrzéséhez, a rászorulók megsegítéséhez és népünk felemelkedéséhez – hangsúlyozta Prof. Dr. Semsei Imre dékán, aki az ünnepség végén sok sikert, örömöt és boldogságot kívánt hivatásuk gyakorlásához a végzett hallgatóknak.